Bo själv
Lev tillsammans

REGISTRERA NUeller Logga In

Hej, vi är COLIVE!

Vi erbjuder ett modernt och hållbart sätt att leva som gynnar både individen och plånboken. Ett hem som erbjuder både gemenskapen av att bo tillsammans med andra samtidigt som du får det privatliv ett eget boende ger.

Det betyder att du har ditt eget rum och kan låsa ytterdörren om dig samtidigt som middagssällskapet finns under samma tak och du aldrig behöver gå längre än till vardagsrummet för att umgås med dina roomies.

Framtidens boende – utifrån nya perspektiv

Eget rum

Enkel flytt

Gemensamma ytor

Fastighetstjänster

Smart home

Städning inkluderad

Digital plattform för att underlätta ditt boende

Så fungerar det

Bli Medlem

Berätta om dig själv

Vår algoritm hittar ”Roomies” som matchar dig

Flytta In

Hjälp dina vänner att hitta hem

Vanliga frågor och svar

Vad innebär coliving?

Coliving handlar om att dela på vissa ytor och funktioner i en bostad. Typiskt är att sociala ytor som kök, matplats, vardagsrum och arbetsytor delas medan sovutrymmen är privata. Du får det bästa av två världar; tillgång till sociala och rymliga gemensamhetsutrymmen, och egna utrymmen för säng och förvaring.

Hur utformas bostäderna?

Vi utformar och driver moderna och prisriktiga boenden för unga vuxna. Utformningen av lägenheterna ställer krav på hemtrevnad och dynamiska sociala ytor samtidigt som trygghet och integritet bibehålls. För att även tillgodose gällande regelverk vad beträffar tillgänglighet, brand med mera har COLIVE färdiga koncept som passar de flesta detaljplaner för flerbostadshus.

Hur tilldelas jag roomies?

COLIVE matchar ihop ca 6-10 hyresgäster till respektive boende genom en grundlig matchningsprocess ur bolagets boendedata bas. För att ge så goda förutsättningar som möjligt för ett friktionsfritt umgänge och hög livskvalitet så ger COLIVE de boende möjlighet att påverka vilka andra de vill bo med. COLIVE har även en löpande relation med hyresgästerna.

Kan man själv påverka vem man vill bo med?

För att ge så goda förutsättningar som möjligt för ett friktionsfritt umgänge och hög livskvalitet så ger COLIVE de boende möjlighet att påverka vilka andra de vill bo med.

Var etablerar COLIVE sina bostäder?

Etablering sker i förort och närförort med bra kommunikationer. Fastigheterna ägs av långsiktiga fastighetspartners och passar såväl allmännytta såsom privata aktörer.

Hur blir jag partner till COLIVE?

Vår vision är att etablera ett stort antal moderna coliving-boenden i storstadsregionerna. Därför söker vi nu långsiktiga partners som delar vår vilja att skapa framtidens hållbara boende för unga vuxna. Ett samarbete som både ger ekonomisk nytta och bidrar till att lösa viktiga samhällsutmaningar. Så om du har tillgång till 5 000 – 10 000 kvm boarea och vill integrera ett coliving-boenden i befintligt bestånd eller bygga nytt så kontakta katarina.liljestam-beyer@colive.se  eller jonas.haggqvist@colive.se redan idag.